• harry

   


  Wat is jouw superkracht als ondernemer?

   

  *De test is gratis en je gegevens zijn veilig
  "Verbluffende test! Klopt feilloos!" reactie Tanja

 • Video: hoe je je kunt specialiseren zonder in paniek te raken

  Geschreven door Harry Stoffelen

   

  Vandaag wil ik een trend bespreken die je kan helpen om op een andere manier naar je bedrijf te kijken.

  En dat is de trend dat steeds meer ondernemers zich specialiseren. En daar erg succesvol mee zijn.

  Ze herkennen dat je er in deze tijd gewoon niet meer mee weg komt om te zeggen dat je een generalist bent die alles kan en misschien ook wel alles leuk vindt.

  Daarvoor is er simpelweg teveel concurrentie.

  Voor veel van ons is het heel spannend om zich te focussen of om een specialisme te kiezen.

  Het kan heel goed dat je denkt dat je het niet in je hebt. Of misschien ben je er al een tijdje mee bezig, maar kom je er niet uit.

  Wees gerust…

  Wat goed is om te beseffen is dat je je niet per se hoeft te specialiseren in een methode of een ieniemienie onderdeel van wat je nu doet.

  Wat is nou het belangrijkste dat je moet doen?

  Het eerste is dat je je specialiseert in een resultaat dat je biedt. Een resultaat dat enorm belangrijk is voor je klant.

  En een perfecte manier om dit te doen is om een vast aanbod te bieden. Een vast aanbod met een zeer aansprekend resultaat en met enorm aantrekkelijke bonussen.

  En let op: degenen met het meest aantrekkelijke en onderscheidende resultaat wint de hoofdprijs!

  Het werken met een vast aanbod bied een hoop voordelen:

  • Als je werkt met een vast aanbod wordt je promotie een stuk makkelijker, omdat je focust en duidelijk bent in wat je biedt.
  • Dit kan een aanvulling zijn op je ‘normale’ verdienmodel waarin je bijvoorbeeld per uur, dag of per sessie betaald wordt. Of als je het aandurft kan het je hele verdienmodel vervangen.
  • Ook zullen klanten meer willen betalen. Discussies over uurtarieven of projectprijzen zullen zelden tot nooit meer voorkomen. Simpelweg omdat je zo overduidelijk veel waarde biedt.
  • Verder hoef je niet meer elke keer het wiel opnieuw uit te vinden. Je bent dus veel minder tijd kwijt om je telkens weer te verdiepen in de problematiek van je klant en daar een maatwerk oplossing voor te bedenken.
  • Tenslotte zal je met je vaste aanbod sneller een expertstatus bereiken. Je wordt zichtbaarder en je wordt ineens de persoon waar mensen naar toe MOETEN met hun vragen.

  Bekijk het eens vanuit het oogpunt van je klant. Hoe zou het zijn als je iemand ontmoet waarvan je weet dat die persoon je belangrijkste probleem kan oplossen? Iemand die je vertrouwt, omdat hij zijn oplossing specifiek op jou heeft afgestemd? Een expert die keer op keer dezelfde resultaten bereikt?

  Wie zou daar nou niet wat meer voor willen betalen?

  Om aan de slag te gaan met je eigen aanbod moet je eerst 4 vragen beantwoorden:

  1. Wie is je ideale klant?
  2. Wat is in de kernbehoefte van je klant?
  3. In welke business zit je nu echt? Wat is de waarde die je steeds weer ter tafel breng, waar je ook bent? Dit is een combinatie van de talenten, passie, kennis en ervaring die alleen jij hebt.
  4. En tenslotte, hoe kan je enorme waarde toevoegen zodat je aanbod onweerstaanbaar wordt?

  Dit noem ik ook wel de 4 stappen voor het leveren van superdienstverlening. Je klanten zó goed helpen dat ze een wow-gevoel krijgen bij alles wat je doet.

  Het belangrijkste dat je kunt doen is ervoor zorgen dat je aanbod steeds weer hetzelfde geweldige resultaat oplevert voor je klant.

  Als je dit kan bereiken dan geef je veel meer zekerheid aan de klant. En hij wil daar graag voor betalen.

  Een mooi voorbeeld kan ik geven van Patricia.

  Patricia is trainer en ze merkte dat ze erg veel tijd en energie kwijt was aan het bedienen van haar klanten, maar dat haar inkomsten maar niet stegen.

  Ik daagde haar uit om eens goed naar de allerdiepste behoeften van haar liefste klanten te kijken. In haar geval bleken dat al snel ondernemers te zijn. Toen leerde ik haar hoe ze haar diensten in een programma moest gieten om die klant optimaal te bedienen. En om het een naam te geven en dingen aan toe te voegen waardoor de waarde hoger wordt dan dat van haar zogenaamde concurrenten.

  Zij zegt dat ze nu de dubbele prijs kan vragen terwijl ze ruimte overhoudt om aan de groei van haar bedrijf te werken. Klanten hebben die hogere prijs er trouwens graag voor over.

  Waarom? Omdat ze enorme waarde biedt…veel meer nog dan haar concurrenten.

  En het mooie is: Patricia heeft helemaal niet het gevoel dat ze zich ‘moest’ specialiseren. Haar pad heeft haar beroep alleen maar rijker gemaakt.

  Klinkt simpel? Zo kan het ook zijn!

  Dat is de kracht van een high-end aanbod.

  Zo zijn er talloze voorbeelden te bedenken van ondernemers in de zakelijke dienstverlening die een geweldig eigen aanbod hebben en daar goed mee verdienen.

  Waar het om gaat is dat je manieren vind om waarde toe te voegen aan je diensten en ze te bundelen met een vast enorm aansprekend resultaat.

  Dit is wat ik ook voor jou wil. Dat je beseft wat er allemaal mogelijk is voor jou. Hoe je enorme waarde kan toevoegen en daardoor je bedrijf kan laten groeien als nooit tevoren.

  Dus ga nu meteen aan de slag om te kijken wat voor vaste aanbod jij kan bieden voor je klant.

  Beantwoord nu deze vragen:

  1. Wie is je ideale klant?
  2. Wat is in de kern de behoefte van je klant?
  3. In welke business zit je nu echt? Ik welke business MOET je zitten om een enorm verschil te maken?
  4. Hoe kan je enorme waarde toevoegen door een high-end product te ontwikkelen dat onweerstaanbaar zodat goedbetalende klanten als het ware naar je toe rennen, omdat ze met je willen werken.

  Tenslotte wil ik je graag vertellen over de mogelijkheid om deel te nemen aan mijn >> zeer exclusieve workshop. Deze masterclass is bedoeld voor een selecte groep speciale ondernemers die hoge ambities hebben voor hun bedrijf.

  Want je weet misschien dat je een supergoed verhaal nodig hebt om alle twijfel weg te nemen bij klanten en misschien ook wel bij jezelf. En om daar te komen kan het helpen om eens goed door elkaar geschud te worden en vanuit onverwachte invalshoeken naar jezelf en je aanbod te kijken. Om zo je vastgeroeste patronen te doorbreken.

  Het wordt een dag gevuld met openbaringen en de nieuwste creatieve werkvormen om snel tot onverwachte ideeën te komen.

  Je gaat weg met een geweldige pitch, een stapel lucratieve producten rondom je kennis en expertise en een plan om je aantrekkelijkste idee te realiseren.

  De >>workshop is voor slechts 8 deelnemers, dus wees er op tijd bij.

  >>Meld je hier aan  Wil je vaker mijn artikelen ontvangen? Meld je nu aan voor mijn E-zine met tips en ontvang ook gratis mijn werkboek!
   
  E-mail: *
  Voornaam: *
    * Verplicht
   
  je gegevens worden vertrouwelijk behandeld  Jouw reactie op Video: hoe je je kunt specialiseren zonder in paniek te raken

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  css.php