• harry

   


  Wat is jouw superkracht als ondernemer?

   

  *De test is gratis en je gegevens zijn veilig
  "Verbluffende test! Klopt feilloos!" reactie Tanja

 • Dit onroerde mij…

  Geschreven door Harry Stoffelen

   

  “Dank je wel Harry, je ontroerde me! … de beste versie van mezelf'”

  Deze tekst stond achterop een prachtige foto die ik kreeg van één van de deelnemers van het hartverwarmende marketing event van afgelopen week. Als een van de experts (of ‘liefhebbers’ zoals ik liever zeg) gaf ik daar workshops en coachte de deelnemers.

  Ik had niet verwacht dat ik het zo lastig zou vinden om aan het eind van de 2 dagen afscheid te nemen van de deelnemers en de andere sprekers. Ik had het gevoel dat ik iedereen zó enorm goed had leren kennen.

  Nu ben ik best wat gewend, omdat ik tijdens al mijn bijeenkomsten ga voor verdieping en veel individuele begeleiding geef. Iets wat – vind ik – vaak ontbreekt op doorsnee marketing events.

  image003

  Maar toch kan ik me geen tijd herinneren waarin ik binnen 2 dagen zo’n band heb opgebouwd met zoveel mensen.

  Dit had enerzijds te maken met de hele sfeer rondom het event. De geweldige energie en workshops van de andere liefhebbers; de insteek van verbinding, plezier en delen waarmee Ellen de Dreu het initiatief is gestart EN het feit dat we als experts ook gewoon deelnamen aan het programma.

  Tip: hou de data voor het event voor volgend jaar in de gaten, er gaat zeker een vervolg komen!

  Anderzijds had het te maken met mijn rol. Ik mocht deelnemers helpen hun grootste persoonlijke of zakelijke blokkade te doorbreken en zo een stap dichter bij hun dromen te komen. Dit zorgde vaak voor diepgaande en openhartige gesprekken.

  Die diepgang en openhartigheid is – vind ik – met name te danken aan de deelnemers zelf. Want het is niet niks. Om echte doorbraken te bereiken moet je namelijk bereid zijn in twijfel te trekken wat je tot dusver (misschien wel met volle overtuiging) hebt geloofd en gedaan.

  En dat vergt enorme ambitie en moed. Vorige week realiseerde ik me weer hoe dankbaar ik ben dat ik elke dag met zulke gemotiveerde mensen mag werken.

  En hoeveel ik elke keer leer van hun proces. Van hun uitdagingen, maar vooral ook van hun gedrevenheid om impact te hebben met wat ze het liefste en beste doen.

  Steeds weer ben ik geraakt als ik zie hoe ondernemers boven zichzelf uit durven te stijgen, door alle onzekerheden heen. En niet alleen voor hun eigen eer en glorie, maar ook om een enorm verschil te maken voor anderen. Dan weet ik ineens weer waarom ik doe wat ik doe.

  Dat besef kwam vorige week ineens weer volop binnen.

  Ook besefte ik wederom – en op een nog intensere manier – dat persoonlijke groei écht de basis is van allesEn echte diepgaande groei als ondernemer kan alleen bestaan als je:

  • Je kwetsbaar durft op te stellen
  • Jezelf durf te laten helpen
  • Een doel nastreeft dat groter is dan jezelf (waarmee je niet alleen jezelf dient maar ook anderen)

  image002

  In een van de oefeningen tijdens het hartverwarmende marketing event heb ik mensen een hardnekkig probleem laten oplossen dat bij hen speelde. Met één beperking: tijdens de oefening mochten de deelnemers niemand – ook mij niet – vertellen wat zijn of haar probleem was.

  Het enige dat ik in deze oefening deed is hen in 10 minuten letterlijk (fysiek) door mijn ondernemersmodel laten lopen met een aantal prikkelende vragen. Dit leverde diepgaande inzichten en verrassende resultaten op.

  Waarom wilde ik niet horen wat ieders uitdaging of blokkade was? Omdat ik geloof dat je pas echt volledig vrij en succesvol onderneemt als je zelf ziet hoe je je persoonlijke en zakelijke blokkades herkent en doorbreekt. Elke keer weer. Bij elke uitdaging en voor elke onderneming.

  Dit wil niet zeggen dat je nooit meer hulp hoeft te vragen. Maar wel dat JIJ volledig aan het stuur bent van je onderneming en daarmee ook van jezelf. En dat je onderneemt op jouw voorwaarden.

  Dat is misschien wel het lastigste dat je ooit zal leren als ondernemer, maar tegelijkertijd oh zo bevrijdend wanneer je het onder de knie hebt. En de eerste kleine stap heeft al enorm effect.  En zo bouw je gestaag door van succes tot succes. Wat succes ook voor jou mag betekenen (inkomen, klanten, vrijheid, plezier, impact, groei, een verschil maken…).

  Wil je deze oefening ook ervaren en ondervinden hoe je vrijwel elke blokkade als ondernemer aanpakt en overwint? En wil je werken aan jezelf, je aanbod en je unieke marketing stijl? 

  Dat kan tijdens de workshop “de beste versie van jezelf”. Je bent van harte welkom!

  Meer weten of aanmelden? Klik hier.

     Wil je vaker mijn artikelen ontvangen? Meld je nu aan voor mijn E-zine met tips en ontvang ook gratis mijn werkboek!
   
  E-mail: *
  Voornaam: *
    * Verplicht
   
  je gegevens worden vertrouwelijk behandeld  Jouw reactie op Dit onroerde mij…

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  css.php