• harry

   


  Wat is jouw superkracht als ondernemer?

   

  *De test is gratis en je gegevens zijn veilig
  "Verbluffende test! Klopt feilloos!" reactie Tanja

 • Hoe verbeter je je relatie met jezelf als ondernemer?

  Geschreven door Harry Stoffelen

  Je zelf opgelegde druk als ondernemer

  Als ondernemer sta je vaak onder druk. Je hebt duizend en één dingen om aan te denken en moet telkens op zoek naar nieuwe manieren om klanten te vinden. Daarbij wil je ook nog dat je werk zin heeft en dat je jezelf er helemaal in kwijt kunt.

  De vele typen vragen die ik van ondernemers krijg zijn dan ook vaak terug te brengen naar één centrale vraag: “Hoe creëer ik meer persoonlijke vrijheid en haal ik tegelijkertijd betere resultaten?”.

  30446089_s

  Wat me daarbij steeds weer opvalt is dat wij (westerlingen?) het eindresultaat bepalend maken voor ons geluk. We zullen pas écht tevreden zijn wanneer we dat hoge inkomen ‘verdienen’ of precies weten wat onze roeping is in dit leven.

  Begrijp me goed, dit zijn precies de resultaten die ik voor jou wens en waar ik mijn klanten elke dag met veel plezier bij help. Ik heb het hier over het controle krijgen over je gevoelens. Wat ik graag voor jou wens is dat je je ‘goed gaat voelen zonder reden’.

  “Het is niet datgene wat je overkomt dat je gelukkig of ongelukkig maakt,
  het is de betekenis die je eraan geeft en wat je daarbij voelt.”

   

  De weg naar succes begint bij jezelf

  Wat heel bepalend is voor ons gevoel is wat we tegen onszelf zeggen over bijvoorbeeld onszelf als ondernemer of over ons bedrijf.

  Als je voelt dat je vastzit of je gefrustreerd raakt, ligt de bron vaak in onprettige gedachten. Een simpele manier om je goed te voelen is deze belemmerende gedachten in twijfel te trekken en te vervangen door gedachten die je helpen.

  Met 3 vragen naar vrij en succesvol ondernemerschap

  Stel eens dat er bij jou de volgende gedachte leeft: “Ik kan pas genieten van mijn ondernemerschap als ik 100 procent zeker weet wat mijn passie is”.

  En stel jezelf nu de volgende vragen:

  1e vraag: Is dit een gedachte die helpt?

  Als je deze gedachte hebt is de kans groot dat je regelmatig een gevoel van onvrede, frustratie of zelfs verlamming ervaart. Het probleem is namelijk dat je uitgaat van de verkeerde ‘mindset’.

  Er is een positieve insteek nodig voor een positief resultaat.

  2e vraag: Is deze gedachte waar?

  Vast niet.

  Het gaat erom waar je je aandacht op richt. Probeer bijvoorbeeld eens gewoon ontspannen te genieten van je zoektocht naar wat jouw drijft en kijk eens wat er gebeurt. Of richt je op al het leuke wat je werk nu al te bieden heeft, zoals uitdagende opdrachten, vrijheid om zelf je tijd in te delen, prettige samenwerkingsverbanden of leuke klanten.

  3e en laatste vraag: Met welke productieve gedachte kan ik deze vervangen?

  Hoe zou het zijn om je belemmerende gedachte te vervangen door deze: “Het is niet zo dat ik mijn passie niet leef, maar ik heb nog geen allesomvattend concept gevonden waarin ik al mijn passies kwijt kan. Ik ga genieten van de zoektocht naar dit concept, terwijl ik me richt op de dingen die me nu al voldoening geven”? Dit roept meteen een beter gevoel op en haalt de druk van het presteren weg toch?

  Kies vooral een helpende gedachte die bij jou past. Jij moet hem geloven en hij moet blijven plakken. Intuïtief voel je vanzelf aan of je een goede te pakken hebt.

  Blijf creatief en ga de uitdaging met jezelf aan

  Denk eens aan een droom die je hebt voor je bedrijf die je graag wil bereiken. Wat belemmert jou om deze droom te verwezenlijken? Wat zeg je tegen jezelf? Schrijf deze gedachte(n) op papier. Doe dit vooral, het helpt je om er van een afstand naar te kijken (en om de verbanden te zien).

  Beantwoord de drie vragen hierboven en kijk hoe je nu tegen het probleem aankijkt.  Je oude gevoel zal plaats gemaakt hebben voor een gevoel van opluchting en tevredenheid.

  Kijk vanuit dit perspectief naar al je uitdagingen en omarm de belemmeringen die je tegenkomt op je pad. Je zal merken hoeveel meer effectiever en creatiever je bent wanneer  je ze met een goed gevoel te lijf gaat. Een gevoel dat je gaat helpen om van jouw bedrijf een succes te maken.

  Heb je hulp nodig bij het snel verhogen van het succes van je onderneming? Ik bied nu tijdelijk aan de meest gemotiveerde deelnemers een gratis “Eye Opener Sessie” aan twv EUR 197. Kijk hier voor meer informatie.

     Jouw reactie op Hoe verbeter je je relatie met jezelf als ondernemer?

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  css.php